how to keep your lashes stunning

styckfransar från depend, både långa ”enisar” och lite kortare ”flerisar” – bästa paketet!
de här verktygen använder jag mig av och limmet från duo som också är vattenfast – fransarna sitter i både dusch & bad
med hjälp av pincetten sätter jag enisarna på plats, låt limmet vila några minuter före du applicerar, då fastnar de direkt
flirtiga fransar rockar hårt!

I lördags var jag hos Vicki på Salong Chi och fixade mina fransar, de blir så grymt snygga!
Ni är många som undrar hur det fungerar det är med permanenta fransar, och det är inte så himla klurigt.
Vicki limmar fast längre och tjockare fransar, en och en, på varje frans som är min egen. Fransarna blir längre o fylligare direkt.
När du väl har fransarna på plats behöver du inte göra mer än att bara rätta till dem lite med en fransborste, de sköter sig själv.
Håll inte på och pilla och trixa med dem, då klarar de sig mycket längre. Men eftersom fransarna är limmade fast på de egna fransarna,
så faller de ju bort i samma takt som man själv tappar sina fransar.
Ni har säkert känt att vissa dagar sätter sig mascaran bara så himla bra och fransarna ser lååånga ut, och sen plötsligt ser det inte likadant ut längre,
då har du tappat några fransar och så tar det några dagar eller veckor tills de är sitt allra längsta och fylligaste igen, sen tappar man igen osv.
När man tappar permanenta fransar så syns det dock lite mer eftersom de ju lämnar lite ”tomrum” efter sig, då gör jag som på bilderna ovan:

Jag fyller ut med Depends styckfransar, de sitter sjukt bra med Duo limmet som också är vattenfast – helt grymt bra kombo!
Sen sköter jag alla fransarna på samma sätt, bara låter dem vara och gör jag nåt, så rättar jag till dem med en ren mascaraborste.

Har ni några frågor nu – så bara shoot!


12 Replies to “how to keep your lashes stunning”

 1. Mika

  Jag har alltid undrat? Känns det? Jag kan inte med hela lösögonfransar? Känns det mindre med singlar?

  Kramis från Hbg!

 2. sandra

  Kan man använda en fransböjare ?
  Jag har nämligen världens kortaste fransar o eftersom de är korta så har de ingen naturlig böj upp utan pekar mer nedåt (hur trist ??) Så jag måste ständigt böja mina fransar.

 3. Jaana

  Hur fungerar det i kombination med eyeliner och skuggor?
  Tappar man dem lättare när man är tvungen att använda eyeremover varje kväll? Eller hur rengör man fransarna/ögonen för att det ska hålla så länge som möjligt?
  Fint är det i alla fall!

 4. Minna

  Mika – alltså det känns inte alls, men jag har ju bara några singlar från Depend, resten är ju permanenta fransar, Depend fyller jag bara ut med. Men jag ÄLSKAR det, det är lite känslan av att gå upp på morgonen och se sig i spegeln och redan vara sminkad. urskönt!

 5. Minna

  Sandra- man använder inte fransböjare på de permanenta fransarna, de är ju inte levande. Men ring till Salong Chi och fråga om råd hur man ska göra. Jag tror att man sätter dem på din frans och eftersom konstfransen är böjd får du böjda fransar och behöver inte göra mer. Effekten är fantastisk av lösfransarna!

 6. Minna

  Jaana – inga problem så länge du använder en rengöring som inte stör limmet som fransarna sitter med. Ex är Mölleviks ekologiska sminkrengöring perfekt, men på Salong Chi har de all info du behöver över vilka produkter du kan använda för rengöring och vilka som du inte kan ha.
  Fransarna sminkar aldrig jag så dem behöver jag inte rengöra. Ögonlocken tar jag med en bomullspad och sen tar jag tops på det jag inte fått bort om jag ex. använt eyeliner. Desto mindre jag pillar/rör/fixar med fransarna detso bättre upplever jag att de sitter. Men det är min uppfattning, just eftersom jag inte rör dem så mycket.

 7. Ema

  Här kommer en kanske korkad fråga men….limmar man dom på sina fransar? Jag vill sånt, 4 barn och heltidsjobb gör att smink kommer lixom i lite sista hand.

 8. Minna

  Ema – jag gör mina permanenta fransar hos Vicki på Salong Chi i Malmö. De fransarna sitter mellan 4-6 veckor. Allt eftersom jag tappar fransar så fyller jag i med Depends enisar i luckorna, men de sitter ju såklart inte lika bra som när Vicki sätter dit Novalashes. Men det gör att resultatet ser perfekt ut längre och det gillar jag!
  Vicki limmar fast Novalashes på den egna fransen och sen sitter de där till man tappar sin egna frans. Det underlättar verkligen den vardagliga sminkprocessen avsevärt. Det är helt underbart!

Comments are closed.