på kvällkvisten

förberedelser
jäst, vatten, honung, salt, kanel, russin och mjöl, och så några varv med degkrokarna
efter jäsning och utbakning, lite mer jäsning och sen en tjugofemma i ugnen
kanel & russin bagels med olika topping – flingsalt, pumpafrön och sesamfrön

Tidigt imorse jobbade jag undan så snabbt det bara gick, och efter lunch styrde jag ner till Skåneland.
Hela eftermiddagen har jag lekt kurragömma, gosat, sjungit och läst böcker med min älskade gudson.
Efter bad och plaskande, somnade han på minuten, lillplutten.

Vi hade snabbt svängt ihop degen till kvällens Bagel bak, och den hade precis jäst färdigt när han somnat. Perfekt tajming.
Utbakning, jäsning, kokning, pensling och sen pynta med frön och salt, så var de klara för ugnen.
Efter att ha suttit och nästintill dreglat framför ugnsluckan, pep äntligen klockan och de gyllene Bagelsen var färdigabakade.

Den ljuvliga kaneldoften som spridit sig i hela huset är helt fantastisk, och ni kan ju bara gissa hur de smakade.
Fortfarande varma, med smöret smältande och dubbla skivor Borgmästarost – halleluja moment!

Det är inte vidare svårt att lyckas med Bagels – vill du prova? Receptet hittar du H Ä R
Tips! -De är perfekta som julbak, speciellt med kanel & russin i.


2 Replies to “på kvällkvisten”

  1. johanna

    gud va gott det lät, och så fina de ser ut!
    jag bakade bagels en gång för längesedan, det är nog dags att testa igen!
    TACK för tipset..

Comments are closed.