ett salt tips

en glasburk som det tidigare var ett ljus i, en röd rosett och julsalt – lika fint på köksbänken som att ge bort som present
250 g flingsalt, 1 stor msk rosépepparkorn, 1 tsk chiliflakes, 1 msk torkad dragon – lika gott året om!

Jag är otroligt förtjust i mitt svarta salt som jag har, det är så snyggt att toppa på maten med, men inte att använda i matlagningen.
Då passar detta fina och hemmagjorda och goda salt mycket bättre.
Du kan såklart krydda saltet lite som du vill, men så här gjorde jag. Och det både doftar och smakar jättegott!

Jag återanvände en glasburk som jag tidigare haft ett ljus från Yankee Candle i, och knöt en stor röd rosett runt – det blev juligt och fint!
Jag försöker spara söta små glasburkar så mycket jag kan, de kommer alltid till användning.
Ett fult lock kan man ju lätt dölja med en liten söt tygbit och en snöre runt – perfekt som present också!


4 Replies to “ett salt tips”

  1. ANNAANNA

    Jättefint och säkert väldigt uppskattat med. Jag tycer att det är sådär lite extra kul att både ge och få såna där små saker som det ligger omtanke bakom.

    Har du förresten gett bort ”Cookie in a jar” någon gång? Man tar alltså en fin burk och stoppar i alla torra ingredienser till en kaka, snyggar till burken, slår ett fint band om och fäster receptet på sagda kaka som en ettikett vid burken.

    Å så en sak till. Jag ”raidade” stan idag, gick in å ut i massor av butiker och bara kollade. Jag spanade julklappsideér å njöt av stämningen. Inne på Fröken Kreativ (inne på gården vid the Bodyshop, där Ulles café hade sin uteservering) så hittade jag massor av olika MaisonBelleprodukter… Det är ju himla smidigt att kunna plocka upp sådant på stan när som…

    å du Minna, spets, allt går att göra tjusigt med fina spetsar ;).

  2. Minna

    ANNAANNA – åh ja Cookie in a jar är så härligt! En gång fick vi även en fin present i form av en bok som hette ost & vin, en bit ost och en flaska vin + ett sidnr i boken skrivet på en lapp. Där fanns ett recept där osten och vinet ingick, såå fin present! är fortfarande så himla glad för den.
    Maison Belle tipset är ju superbra, tack!
    Och du… kul att du nämnde spetsar, ikväll har jag pysslat och just använt mig av flera olika spetsar. Det blev superfint!
    tusen tack för alla fina tips Anna!
    kram Minna

  3. Jenny

    Vart har du fått tag på den fina trälådan som skymtar i bakrunden? Jag har letat efter något liknande, men utan resultat 🙁 Några tips?

Comments are closed.