köttbullar
ströbröd
ägg, peppar & saltfärsk koriander från ”kryddträdgården”
finhackad koriander, chili & lökoch så ett ägg
rulla, rulla
stor smörklick och stek
spenatpasta, dijonsås och romantica tomater
Hur gott är det inte med köttbullar? Vi gör det alldeles för sällan, men igår hände det äntligen igen!
Körde på ett klassiskt köttbullsrecept som jag sen twistade till lite så det blev mer smak av kryddor och hetta.
Och det blev hur gott som helst, perfekt att göra en ganska stor sats och sen ställa i kylen eller frysa in till matlådor.
till 4 portioner behövs:
500 g köttfärs – jag valde nötfärs, 1/2 dl ströbröd, 1 dl matlagningsgrädde,
2 msk finhackad lök, 1 ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 2 msk smör-&rapsolja
Jag hade även i finhackad färsk chili och mycket färsk koriander.
Blanda ströbröd och grädde, låt svälla i 10 minuter. Blanda sen alla ingredienserna, se till att allt blandas ordentligt.
Rulla sen köttbullarna i valfri storlek, ett tips är att blöta händerna i kallt vatten så är det lättare att rulla dem.
Stek i stor klick smör medelhög värme – tadaaa, klart!
9 Replies to “köttbullar”
Comments are closed.
Men slutaaaaa. Jag ÄLSKAR köttbullar. Det är det godaste jag vet… och sen med koriander i?? Kan det BLI bättre?????
Tess – goooooda 🙂
kram!
Hur gjorde du djionsåsen?
men vad gott, ska testa… Nu är jag jobb-befriad från skrivbordet lääänge lääänge så då ska här lagas mat!
fina bilder…
KRAM
Lotta – superenkelt, blanda bara medelhavsyoghurt och dijon, klart.
Malin E – Ja och du grattis, så mysigt! Vi ses snart ju 🙂 kramar!
tack fina… än har liten inte kommit… men snart snart… lovar att du får veta…
ska bli så kul att träffa dig!
KRAM
Malin E – Ooh då missförstod jag, håller tummen att det går snabbt och smidigt!
Kramar!